• Centrale banken vs Bitcoin

Bank of France gouverneur vindt bitcoin geen cryptovaluta

Steeds meer banken spreken zich uit over bitcoin en cryptovaluta. Ditmaal was het de gouverneur van Bank of France, Francois Villeroy de Gailhau, die een statement maakte. Hij zei dat bitcoin geen valuta is, en zelfs geen cryptovaluta. Francois maakte deze opmerking tijdens een conferentie in Beijing, waar hij tevens benadrukte dat er meer duidelijkheid moet komen rond de status van bitcoin.

“We moeten duidelijk zijn: Bitcoin is op geen enkele manier een valuta noch een cryptovaluta”, zei hij geciteerd door Bank of France in verscheidene publicaties. “Het is een speculatieve asset. Zijn waarde en extreme volatiliteit heeft geen economische grondslag en er is niemand verantwoordelijk”.

Daarnaast herhaalde Francois bearish waarschuwingen die de laatste jaren door centrale banken werden uitgegeven. Hij voegde daaraan toe dat Bank of France “iedereen wie investeert in bitcoin dat op zijn eigen risico doet”.

De benadering van de gouverneur dat bitcoin geen cryptovaluta is was de meest opmerkelijke uitspraak uit de financiële wereld in de afgelopen week.

Rusland valt in herhaling en waarschuwt opnieuw over crypto zeepbel

De Russische centrale bank is erg uitgesproken over het cryptovaluta standpunt dat men aanneemt in het land. Deze week kwam het weer in het nieuws, nadat Rusland een soort gelijke zeepbel waarschuwing uitgaf een week eerder.

Volgens staatsnieuwsbedrijf TASS roept het laatste “Financial Stability Report” van de centrale bank investeerders op waakzaam te zijn over de cryptovaluta zeepbel welke kan leiden tot enorme verliezen.

De waarschuwing via het rapport volgt een recente publieke kennisgeving van de centrale bank in september. Er werd in september gewaarschuwd over het risico van ICOs en een mogelijke cryptovaluta zeepbel. De eerste waarschuwingen uit Rusland werden begin 2014 uitgegeven. Sindsdien heeft het land een zeer vijandige houding tegenover de digitale valutamarkt aangenomen.

Recentelijk dreigde Sergei Shvetsov om toegang tot bitcoin wisseldiensten in zijn geheel te blokkeren. Hij citeerde “onredelijk hoge risico’s” als hoofdreden. Verder heeft Rusland duidelijk gemaakt dat het bitcoin en andere cryptovaluta niet erkend als wettig betaalmiddel.

Hoewel Rusland geen hoge pet op heeft van de huidige cryptovaluta markt, gaf Poetin in oktober opdracht tot het uitbrengen van de cryptoruble. Toen der tijd zei de Russische president dat hij ook wilde weten of er mogelijkheid was tot het reguleren van cryptovaluta, echter is lijkt daar tot op heden weinig uit te komen.

By | 2017-12-02T08:28:46+00:00 december 2nd, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Bank of France gouverneur vindt bitcoin geen cryptovaluta