• cryptoruble

Poetin geeft opdracht voor de cryptoruble, Russische Nationale cryptovaluta

De Russische President Vladimir Putin heeft naar verluidt opdracht gegeven een nationale cryptovaluta uit te geven, de “cryptoruble”. Enkele details over de nieuwe valuta werden onthuld door de Russische minister van communicatie en massa media.

Executive Order Poetin

Nikolay Nikiforov, de Russische minister van communicatie en massa media, zei tijdens een gesloten bijeenkomst met leden van de Moskou Kapitaal Club dat Poetin opdracht heeft gegeven een Russische cryptovaluta uit te brengen, de cryptoruble.

De beslissing volgde na een bijeenkomst welke Poetin had met de top toezichthouders van Rusland vorige week. Hij instrueerde de centrale bank geen onnodige  barrières te creëren voor cryptovaluta. Met verwijzing naar de tekst van het decreet van de overheid over de uitgifte van de cryptoruble zei Nikiforov het volgende:

“Ik verklaar zelfverzekerd dat we om een eenvoudige reden een cryptovaluta zullen beginnen: Als we het niet doen, dan zullen onze buren in Europese / Aziatische gemeenschappen het op korte termijn doen.”

Voorlopige details van de cryptoruble

Nikiforov gelooft dat de cryptoruble snel wordt uitgegeven. De ambtenaar zei ook dat de efficiëntie van de nieuwe cryptovaluta de betaling van inkomstenbelasting zal stroomlijnen, waardoor de nieuwe munteenheid een wettelijk betaalmiddel zou worden in Rusland.

Rusland heeft momenteel een vlak inkomstenbelastingtarief van 13%. Poetin heeft echter verzocht om het belastingstelsel te hervormen om economische groei te stimuleren. Volgens de Moscow Times heeft Poetin opdracht gegeven in 2018 een nieuw stelsel voor te stellen welke in 2019 geïmplementeerd wordt.

Verder kan de cryptoruble niet worden gemined, het wordt waarschijnlijk een gesloten model met een bepaald aantal munten in circulatie. De Russische centrale bank pleitte eerder deze maand voor een nationale digitale munt. Olga Skorobogatova zei dat de bank vele voordelen ziet van een overheidgecontroleerde cryptovaluta. Eerste vicepremier Igor Shuvalov zei in augustus dat er een cryptoruble moet bestaan.

Cryptoruble is geen legalisatie van cryptovaluta

Over de regulatie van cryptovaluta zei de minster:

“De creatie van de cryptoruble staat niet gelijk aan de legalisatie van bitcoin of andere cryptovaluta. De Russische cryptovaluta moet van Russische cryptografie gebruik maken.”

De toezichthouders hebben na de bijeenkomst met Poetin vorige week besloten om cryptovaluta te reguleren. Er wordt aan een voorstel gewerkt door de minister van financiën en de centrale bank, welke naar verwachting eind van het jaar gereed is, aldus de minister van financiën Anton Siluanov.

By | 2017-10-17T06:49:04+00:00 oktober 17th, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor Poetin geeft opdracht voor de cryptoruble, Russische Nationale cryptovaluta