• litecoin

Litecoin oprichter Lee over Bitcoin en Litecoin

Charlie Lee, oprichter van Litecoin, wil dat mensen stoppen zich druk te maken over de opwaartse rally in de cryptovaluta markt. Litecoin groeide met meer dan 8000% dit jaar en werd recentelijk de vijfde grootste cryptomunt op de markt. De digitale munt heeft op dit moment een marktkapitalisatie van bijna $15 miljard.

Lee merkte op dat de enorme groei in cryptovaluta prijzen deels te danken is aan de bredere aanname. Steeds meer mensen speculeren met de digitale munten in plaats van deze te gebruiken voor echte transacties.

“Ik denk dat het misschien nog vijf jaar duurt voordat mensen Bitcoin en Litecoin gaan gebruiken als een valuta in de echte wereld”, zei Lee.

Blijf vooral rustig

Terwijl Litecoin vorige week steeg naar een nieuwe record waardering, riep Charlie op Twitter iedereen op rustig te blijven. Als voorbeeld nam hij de eerdere val van $48 naar $4. Met de Tweet waarschuwde hij investeerders niet al het spaargeld te investeren in cryptovaluta, voor het geval dat een bepaalde munt met 80% inzakt.

De groeiende populariteit van cryptovaluta heeft ook de aandacht getrokken van beleidsmakers, van wie sommige twijfels hebben geuit over de aantrekkelijkheid van de waardevastheid van cryptovaluta. Anderen hebben beleggers gewaarschuwd voor de risico’s van het investeren in digitale valuta. De EU werkt aan een wetsvoorstel voor de digitale economie dat in april 2018 wordt voorgelegd.

In tegenstelling tot andere leden binnen de crypto gemeenschap verwelkomt Lee de gesprekken over meer regulering van cryptovaluta. “Ik denk dat meer regelgeving de volatiliteit van de munt zal verminderen, mar veel van de recente winst heeft te maken gehad met landen als Zuid-Korea en Japan die de cryptomarkt betreden”, zei Lee.

Sinds China de Bitcoin wisseldiensten forceerde te sluiten, heeft Zuid-Korea een groot deel van de markt overgenomen. Charlie Lee hoopt dan ook dat Zuid-Korea geen ban legt op cryptovaluta, maar verwelkomt meer regulatie rond ICOs. Er wordt veel misbruik gemaakt van ICOs om geld af te troggelen van onwetende investeerders. Dit wordt als zeer riskant gezien voor nieuwe investeerders, en houdt nieuwe investeerders uit angst buiten de cryptovaluta markten.

In de toekomst hoopt Lee ook Litecoin futures te zien. Zolang we blijven groeien en meer mensen zich richten op Litecoin en het als een goede investeringsbezitting zien, zal de kans dat dit in de toekomst gebeurd alleen maar toenemen.

Litecoin daalde de afgelopen dagen iets in waarde en staat momenteel op $272,87.

By | 2017-12-15T14:31:18+00:00 december 15th, 2017|Litecoin|Reacties uitgeschakeld voor Litecoin oprichter Lee over Bitcoin en Litecoin