• failliet-crypto-wisseldienst-youbit

YouBit verklaart faillissement na tweede hack dit jaar

De online Koreaanse wisseldienst is voor de tweede keer dit jaar slachtoffer van een hack. Volgens een aankondiging via de website van de dienst is ongeveer 17% van de totale bezittingen buit gemaakt.

Alle actieve wallets worden vandaag bevroren en worden de bezitten geherwaardeerd naar 75% van de waarde voor de hack. Het bestuur van het bedrijf achter de wisseldienst heeft besloten faillissement aan te vragen. Volgens het bedrijf worden alle huidige bezittingen via de legale weg terugbetaald aan de wettelijke bezitters.

YouBit kondigde eerder vandaag het volgende aan in het Koreaans op hun website:

“Hallo muntuitwisseling.

Het spijt me heel erg dat ik je opnieuw moet informeren met het trieste nieuws.

Na het ongeluk in april hebben we ons best gedaan om de beveiliging, werving en systeemonderhoud te verbeteren, en zijn we erin geslaagd om de hot wallet rate te verlagen.

Toen, om 4:35 uur, zijn wij onze portemonnee kwijtgeraakt door onze hacking.

1. Het muntverlies om 04.35 uur is ongeveer 17% van het totale vermogen. De andere munten werden bewaard in de cold wallet en er waren geen extra verliezen.
2. Verliesratio is laag vergeleken met april vorig jaar, maar het management van Yaffian Co., Ltd. gaat door met het proces van het stoppen van transacties, het stoppen van stortingen en opnames en verklaart het faillissement op 19 december 2017.
3. Bijgevolg worden alle munten en geldopnames en geldopnames op 19 december 2017 om 12.00 uur opgeschort.
4. Wegens faillissement zal de afwikkeling van contant geld en munten worden uitgevoerd in overeenstemming met alle faillissementsprocedures.
5. Om de schade aan onze leden te minimaliseren, zullen we zorgen voor de opname van ongeveer 75% van het saldo om 4:00 uur op 19 december. De rest van het niet-betaalde deel wordt betaald nadat de definitieve afhandeling is voltooid.
6. We zullen ons best doen om het verlies van onze leden met 17% te minimaliseren via verschillende methoden, zoals cyber comprehensive insurance (3 miljard) en verkoop van de exploitatierechten van het bedrijf.
6. Na de meldingsdatum, zullen uw activa worden aangepast naar 75% om 16.00 uur op 19 december, 2017. Contant geld en munten die na 16.00 uur worden gestort, worden 100% terugbetaald.
7. De retouractie wordt verwerkt via een afzonderlijke retourapplicatie. We informeren u over dit onderdeel via een aanvullende kennisgeving.

Ik zal nogmaals zeggen dat het mij spijt. Jullie allemaal en ik zullen er alles aan doen om de schade van de leden te minimaliseren.

Alle medewerkers van Yafi Co., Ltd.”

By | 2017-12-19T08:57:37+00:00 december 19th, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor YouBit verklaart faillissement na tweede hack dit jaar