• IOTA

IOTA vierde grootste cryptovaluta na stijging van 1000%

Een van de meest gewaagde voorspellingen ziet bitcoin een waarde van $1 miljoen bereiken binnen drie jaar tijd. De digitale valuta stijgt regelmatig met meer dan twintig procent per dag en verdubbelt soms in waarde in een week tijd. Dit alles valt echter in het niet in vergelijking tot de recente stijging van IOTA, deze digitale munt steeg met meer dan duizend procent in een maand tijd! IOTA steeg daarmee naar de vierde plek in de rangschikking van grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie.

In de eerste week van november stond de digitale munt op een waarde onder de 0,40 dollarcent. Na een gigantische rally vorige week bereikte IOTA (MIOTA) een piek van $5,47. Gedurende het weekend doen bijna alle cryptovaluta een stap terug, op het moment van schrijven staat IOTA op een waarde van $3,89 met een marktkapitalisatie van $10,8 miljard.

Het internet van dingen

IOTA is een open source distributed ledger met de focus op het bieden van beveiligde communicatie en betalingen tussen machines op het internet van dingen. In plaats van blockchain maakt het bedrijf gebruik van directed acyclic graph (DAG) technologie. Met de DAG technologie kan het netwerk onbeperkt opschalen, biedt het snelle confirmatietijden en zijn transacties gratis ongeacht de grootte.

De IOTA Foundation overziet IOTA, de foundation is een Duitse non-profit organisatie die de technologie ontwikkelt. Het project werd in 2015 leven ingeblazen met de creatie van de tokens. Gedurende 2016 werd er getest en werd handel in IOTA geïntroduceerd. Dit jaar was het jaar dat IOTA echt van de grond kwam en een aantal grote partners aankondigde.

Recente ontwikkelingen

De recente stijging van IOTA komt niet uit het niets, recentelijk lanceerde de foundation een big data marktplaats. De markt voor big data zal naar verwachting explosief groeien in de komende jaren en IOTA, een mooie kans voor IOTA om daar een slaatje uit te slaan. Grote bedrijven als Microsoft, Volkswagen, Deutsche Telekom, Bosch, Samsung, Fujitsu en Airbus werken mee aan het project.

Naast de marktplaats werd in september bekend dat een distributed machine learning dienst IOTA gaat gebruiken als betaalsysteem. CognIOTA helpt gebruikers die hun CPU niet gebruiken deze in real time te verhuren. David Sonstebo zei hierover het volgende: “Het doel is om mining pools te laten overschakelen naar het aanbieden van een nuttige dienst betaald in IOTA. Veel mining farms hebben het moeilijk deze dagen, dus dit is een win-win situatie”.

Tevens heeft het bedrijf succesvol betalingskanalen geïntroduceerd. Bitcoin en Ethereum werken aan dezelfde oplossing om de schaalbaarheidsproblemen op te lossen, beide munten zijn hier echter nog altijd niet in geslaagd.

By | 2017-12-10T08:19:22+00:00 december 10th, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor IOTA vierde grootste cryptovaluta na stijging van 1000%