• raiden netwerk rdn ethereum

Raiden Network (RDN) mogelijke oplossing voor schaalbaarheid Ethereum

Raiden is een open source project met als doel ethereum schaalbaar te maken via state channel technologie. Het Raiden Network, onderdeel van het raiden project, is een off-chain transactie netwerk voor ethereum ERC20 munten. Het biedt een sneller, schaalbaar en goedkoop alternatief voor on-chain transacties. Tegelijkertijd garandeert het netwerk gebruikers resultaat, veiligheid en decentralisatie vergelijkbaar met andere bekende blockchains.

Het netwerk maakt gebruik van betalingskanalen welke transacties off-chain, buiten de blockchain, verwerkt. Gebruikers kunnen via contracten ETH naar elkaar sturen binnen een betalingskanaal voor een fractie van de kosten en zonder gebruik te maken van de blockchain. De transactie frequentie is daardoor alleen gelimiteerd aan de hardware van de verstuurder en ontvanger. Uiteindelijk wordt het eindresultaat van de transacties eenmalig vastgelegd op de blockchain.

Schaalbaarheid

Bockchains staan erom bekend niet erg schaalbaar te zijn. Ethereum heeft bewezen dat het een limiet heeft van ongeveer tien transacties per seconde. Korte termijn oplossingen, zoals het vergroten van de blocksize, zijn niet in staat het aantal transacties te verwerken wanneer ethereum meer populariteit krijgt bij het grote publiek.

Het raiden netwerk biedt een betaalsysteem gebaseerd op betalingskanalen technologie welke schaalt met het aantal gebruikers. Dat houdt in dat naarmate het netwerk groeit, het aantal handelbare transacties meegroeit zonder een limiet dat momenteel in zicht is.

Transactiekosten

Bitcoin heeft aangetoond dat het gebruik van blockchain erg duur kan zijn. Zodra een blockchain zijn limiet bereikt betalen gebruikers meer om te worden meegenomen in een block, dit leidt tot competitie die de transactiekosten opdrijven. Voor ethereum zal dit hetzelfde zijn, met als gevolg langere bevestigingduur en kosten die oplopen tot een aantal dollar per transactie. Dit is ongewenst voor een gedecentraliseerd netwerk dat de wereld wil veroveren.

Bij het raiden netwerk betaal je niet voor een wereldwijd consensus, maar betaal je enkel voor het doorsturen van peer-to-peer consensus. De lage transactiekosten openen een wereld van mogelijkheden, met name voor het IoT (Internet of Things) en de Machine-to-Machine economie welke afhankelijk zijn van mini transacties.

Privacy

Transacties op het raiden netwerk zijn alleen zichtbaar tussen de betaler, de ontvanger en de nodes die de transactie doorsturen. Wanneer een betaal kanaal volledig is verwerkt wordt het totaal van alle transacties op de blockchain vastgelegd. Bij ethereum zijn momenteel alle transacties publiekelijk en eenvoudig te achterhalen.

Recente mijlpalen

In september dit jaar lanceerde raiden een test netwerk waarmee het team een nieuwe fase van het project start. Na succesvolle testen is de oplossing gereed voor lancering op het echte ethereum netwerk. In oktober werd de ICO gelanceerd waar 50% van de RND munten publiekelijk werd verkocht via een veiling. De uiteindelijke prijs per RDN kwam uit op 0.0021906 ETH, op het moment van dit schrijven is de waarde gestegen naar 0.0053 ETH of $1,64.

By | 2017-11-13T10:32:55+00:00 november 13th, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor Raiden Network (RDN) mogelijke oplossing voor schaalbaarheid Ethereum