• Ripple XRP-beleggingsfonds arrington xrp capital

TechCrunch oprichter start $100 miljoen XRP beleggingsfonds

Michael Arrington, de oprichter van TechCrunch, heeft aangekondigd een beleggingsfonds van $100 miljoen op te zetten gebruikmakende van XRP.

Arrington maakte dit bekend tijdens Invest in New York, waar hij zei dat het fonds de naam Arrington XRP Capital krijgt. Het is opmerkelijk dat beleggers aandelen in het fonds kopen welke via XRP gedistribueerd worden. XRP is momenteel de vierde grootste cryptovaluta binnen de industrie.

“Een jaar geleden was ik slechts een crypto enthousiast. Nu heb ik mijn carrière pad veranderd om volledig op cryptovaluta’s en relevante technologieën te focussen. En dit is geen korte termijn focus. Met dit nieuwe fonds signaleer ik mijn intentie mezelf de rest van mijn carrière op cryptovaluta te richten. Er zullen dramatische ups en downs op mijn pad komen, maar we doen dit voor de lange termijn”.

De TechCrunch oprichter schreef dat hij en andere medeoprichters van Arrington XRP Capital ervoor kiezen te distribueren via XRP om het voor buitenlandse beleggers makkelijk te maken om te participeren. Zij kozen XRP vanwege de supersnelle verrekening technologie, welke reeds is aangenomen door grote financiële dienstaanbieders. American Express maakte in november bekend dat het samenwerkt met XRP om grensoverschrijdende betalingen te versnellen.

Verder gaf Arrington aan dat het geen gimmick is en dat XRP een belangrijke rol speelt binnen het fonds. Zo wordt het salaris bijvoorbeeld uitbetaald in XRP. De oprichters van het fonds willen actief zijn binnen de industrie in plaats van enkel te investeren.

Volgens Fortune heeft het fond inmiddels meer dan de helft van de $100 miljoen opgehaald. Er zal met name geïnvesteerd worden in cryptovaluta en ICOs, hoewel men er ook over denkt om kleine belangen te nemen in startende blockchain bedrijven.

Verdere stijging XRP lijkt kwestie van tijd

In de afgelopen week heeft de XRP-koers aardig wat beweging gezien. De token bereikte een top van $0,30 op 28 november en staat op dit moment op $0,26. Het dagelijkse volume verdrievoudigde in de voorgaande week na het nieuws en de rally van bitcoin.

Recentelijk komt er veel positief nieuws rond XRP naar buiten. Steeds meer financiële instellingen sluiten zich aan bij Ripple en beginnen gebruik te maken van het RippleNet. De ogen van Wall Street zullen ongetwijfeld ook XRP in de gaten houden. Er wordt regelmatig over de cryptovaluta gepraat tijdens internationale conferenties en binnen centrale banken. Tot op heden is het een van de weinige digitale valuta die een groot aantal banken toevoegde aan zijn klantenbestand.

Het voorspellen van de toekomst laten wij over aan professionals, maar XRP zal ongetwijfeld gestaag verder stijgen. Met al het positieve nieuws en het groeide aantal grote financiële dienstverleners dat samenwerking met Ripple aankondigt, lijkt het een kwestie van tijd totdat bijv. Coinbase de munt toevoegt.

By | 2017-12-02T09:04:25+00:00 december 1st, 2017|Ripple|Reacties uitgeschakeld voor TechCrunch oprichter start $100 miljoen XRP beleggingsfonds