• Ripple XRP Munt

AMEX sluit zich aan op RippleNet om wereldwijde betalingen te versnellen

Ripple kondigde groot nieuws aan, een grote wereldwijde financiële dienstaanbieder sluit zich aan op RippleNet. American Express is de nieuwste aanwinst voor het bedrijf en voegt zich bij andere grote namen als Credit Agricole, Santander en Airwallex.

American Express voegt zich bij het RippleNet om real-time b2b betalingen te verwezenlijken en de gebruikerservaring van klanten te verbeteren. Aanvankelijk zal American Express FX International Payments (FXIP) een transactiekanaal tussen de VS en UK openen met Santander UK. De VS is de grootste handelspartner van de UK, waardoor er een directe vraag is naar soepele commerciële betalingen in de Britse markt.

Snellere en betere service

Door gebruik te maken van de kracht van RippleNet zien FXIP klanten een directe verbetering in hoe zij wereldwijd geld versturen.

In vergelijking tot het traditionele betalingsproces, biedt de blockchain van Ripple een simpelere verbinding met tussenpersonen en biedt het een directe zichtbaarheid in de transactie status en kosten. Tevens biedt het gebruik van RippleNet een gelijk niveau van veiligheid dat American Express gebruikers gewend zijn en verwachten.

“We zien bewijs van hoe blockchain technologie een belangrijke rol speelt in de transformatie van hoe klanten worden bediend. De samenwerking met Ripple helpt niet alleen de internationale transactiesnelheid te verbeteren, het maakt transacties effectiever voor onze klanten”, zei Greg Keeley.

Samenwerking is goed voor alle partijen

De samenwerking tussen FXIP en Santander UK voor het zenden van grensoverschrijdende transacties tussen de US en UK zal American Express helpen zijn commerciële betalingen te stroomlijnen en biedt mogelijkheid zijn aanwezigheid in de UK te vergroten.

“Deze blockchain oplossing opent een nieuw kanaal tussen de US en UK en biedt een significante kans voor wereldwijde betalingen”, zei José Luis Calderón.

Samenwerken met vooruitstrevende bedrijven maakt het mogelijk om een geavanceerde, veilige en transparante oplossing te bieden en past bij de filosofie van Santander.

Het gebruik van XRP zal in de toekomst ter sprake komen, naarmate de samenwerking met financiële instellingen zich verder ontwikkelt. Volgens Ripple kunnen betalingen via XRP de snelheid verder verhogen dan door enkel gebruik te maken van RippleNet.

De handel in XRP nam behoorlijk toe na de initiële bekendmaking van het nieuws, en ook de XRP koers zag een stijging van 8%. De koers piekte kort na het nieuws op bijna $0,27. Ripple heeft op het moment van dit schrijven een waarde van $0,2280 / €0,1930.

By | 2017-11-17T08:44:16+00:00 november 17th, 2017|Ripple|Reacties uitgeschakeld voor AMEX sluit zich aan op RippleNet om wereldwijde betalingen te versnellen