• bitcoin piramidespel

DBS bank ziet bitcoin in huidige vorm als piramidespel

Eén van de grootste banken in Azië is van mening dat bitcoin momenteel een vorm van financiële oplichting is.

David Gledhill, chief information officer en hoofd groepstechnologie en operaties bij DBS vertelde CNBC het volgende: “Wij zien bitcoin als een soort van piramidespel”.

“Bitcoin transacties zijn ontzettend duur en alle kosten zijn verborgen door het crypto mechanisme”, zei hij tijdens het Singapore Fintech Festival. “Wij denken dat dit voor DBS op dit moment geen competitief voordeel creëert”.

In plaats daarvan heeft het voor de bank meer nut zich te richten op elektronische transacties van door overheid erkende valuta.

Gledhill is niet de eerste die negatieve statement over bitcoin maakt, vorige maand maakte Ilan Goldfajn, voorzitter van de Braziliaanse Centrale Bank, een soort gelijke statement.

Uiteindelijk zullen de kosten van bitcoin transacties, door verdere ontwikkeling en opschaling, erg goedkoop worden voorspelt Gledhill. Momenteel is er echter geen voordeel voor DBS om gebruik te maken van de technologie.

DBS is de grootste uitlener in Zuidoost-Azië en een gelover van opkomende technologieën. Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf een op cloud gebaseerd leermanagementsysteem dat wordt aangedreven door artificiële intelligentie.

Bitcoin draagt niet bij aan het winnen van nieuwe klanten, stortingen of vermogensbeheer, “op dit moment is het kijken en leren”, zei Gledhill.

De cryptovaluta kende in de afgelopen weken veel volatiliteit. Zondag daalde het naar $5.507 nadat het vorige week een recordhoogte van bijna $8.000 bereikte.

Matthey Roszak, medeoprichter en voorzitter van Bloq, verdedigde bitcoin na het horen van de opmerking. “Wanneer ik dit soort opmerkingen hoor denk ik dat veel mensen hun Kodak moment hebben, dat ze misschien de omvang van deze technologie niet begrijpen”.

By | 2017-11-15T11:02:05+00:00 november 15th, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor DBS bank ziet bitcoin in huidige vorm als piramidespel