• Bitcoin zeepbel

Bitcoin “bubblish” maar blockchain interessant

De Chinese CEO van China Renaissance, een investeringsbank, heeft in een interview met CNBC gezegd dat bitcoin niet zo interessant is als de onderliggende technologie en dat bitcoin een beetje “bubblish” begint te worden.

“Ik denk dat we bitcoin van blockchain moeten onderscheiden. Blockchain is een enorm interessante ontwikkeling, waarschijnlijk de meest verstorende technologie binnen onze industrie, de financiële industrie”, zei Fan Bao.

Blockchain is een gedecentraliseerde database van transacties welke worden onderhouden door een netwerk van computers rond de wereld, in plaats van op één enkele locatie.

Fan Bao grapte dat als investeerders in bitcoin nu goede winsten nemen, maar drukte uit dat hij twijfel heeft over de virtuele munt. De prijs van Bitcoin (BTC) steeg recentelijk tot recordhoogte, maar kent ook veel volatiliteit in de laatste maanden. Met de opkomende hard fork SegWit2x kan verdere volatiliteit verwacht worden en is een vergelijkbaar scenario als bij de bitcoin cash hard fork mogelijk. De prijs van bitcoin halveerde bijna, waarna het snel weer herstelde.

Bezorgdheid over een zeepbel

Een aantal topbestuurders, waaronder Jamie Dimon van JPMorgan en Larry Flint van BlackRock, hebben de cryptovaluta onder vuur genomen in recente weken. In september noemde Dimon bitcoin een “oplichter” welke op den duur zou verdwijnen. Eerder deze maand zei de investeringsbankier dat hij geen commentaar meer zou geven op bitcoin, maar kon het toch niet laten bitcoin door het slijk te halen. Flint noemde bitcoin een “index voor witwassen” waarmee hij de bezorgdheid over frauduleuze activiteit aanwakkerde.

Fan Bao zegt dat bitcoin slechts een van de mogelijkheden van blockchain is.

“Klaarblijkelijk wordt het nu wat heet, bitcoin wordt een beetje bubblish. Ik ben een sterke gelover in de blockchain voor wijder gebruik binnen onze industrie.”

Verschillende financiële instituten raken steeds meer betrokken in de technologie. IBM bijvoorbeeld, zei dat het met verschillende banken samenwerkte aan een blockchain platform waaronder BBVA, Bank Danamon en National Australia Bank. Het netwerk zou gebruikt worden om snel internationale transacties goed te keuren.

JPMorgan kondigde recentelijk aan dat het een op blockchain gebaseerd systeem zal lanceren om het aantal partijen betrokken bij het verifiëren van internationale betalingen te verkleinen. De investeringsbank werkt samen met Royal Bank of Canada en Australia and New Zealand Banking Group aan de ontwikkeling van het project.

By | 2017-10-26T03:35:42+00:00 oktober 26th, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Bitcoin “bubblish” maar blockchain interessant