• JPMorgan

JPMorgan integreert Zcash privacy technologie in Quorum blockchain

De ontwikkelingsonderneming achter de op privacy gefocuste publiekelijke blockchain zcash heeft de eerste integratie van zijn zero-knowledge security layer (ZSL) in een bedrijfsblockchain aangekondigd. JPMorgan schreef kort voor de aankondiging dat het de functionaliteit heeft toegevoegd aan zijn Quorum blockchain.

De code welke is geïntegreerd met Quorum verduistert alle identificeerbare informatie over een transactie, inclusief de publieke sleutel van de gebruiker en het transactiebedrag, terwijl het accountants de mogelijkheid geeft deze transacties te controleren. JPMorgan werkte samen met Zcash Company sinds mei dit jaar en gebruikte hulp van Microsoft om het project te realiseren.

Zcash medeoprichter Zooko Wilcox zei:

“Wat we hebben bereikt middels onze samenwerking met JPMorgan is zcash technologie wat eerder pionierde in de open zcash cryptovaluta te gebruiken om een beveiligde en controleerbare transactie van munten te maken op de JPMorgan blockchain.”

Hoofd van blockchain initiatieven bij JPMorgan zei dat “de aankondiging van vandaag een voorbeeld is hoe banken en fintech bedrijven samen kunnen werken om baanbrekende technologie te bouwen voor de financiële markt.”

Controleerbare activa

Cruciaal is dat de integratie geen gebruik maakt van een zogenoemde “god key” welke toegang zou geven aan vertrouwde autoriteiten. De smart contract language van Quorum maakt gebruik van Constellation wat vereist dat wanneer een financieel product wordt gemaakt dat geen centrale autoriteit heeft, de maker een publieke sleutel invoegt voor alle relevante regelgevers wat hen toegang geeft om te voldoen aan de naleving.

Als het samenvoegen van de twee systemen doet wat ontwikkelaars bewegen kan dat resulteren in een nieuw ecosysteem van financiële producten zonder de noodzaak van een centrale autoriteit.

In de toekomst

Hoewel dit de eerste implementatie van ZSL in een bedrijfsblockchain, is het waarschijnlijk niet de laatste.

Zcash Company en JPMorgan maakte plannen bekend om te blijven samenwerken aan het bouwen van blockchain technologie voor bedrijven. Meer variaties van de ZSL integratie kunnen in de toekomst andere parameters bevatten.

In de initiële integratie kwamen de parameters van zcash, maar JPMorgan gaf aan dat het deze kan aanpassen om te voldoen aan toekomstige eisen. As onderdeel van een uitbreiding en nieuw talent aan te trekken staat een open-source publicatie van ZSL gepland. Personen en ondernemingen kunnen daar zelf mee experimenteren en nieuwe toepassingen van de code testen.

By | 2017-10-18T07:27:17+00:00 oktober 18th, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor JPMorgan integreert Zcash privacy technologie in Quorum blockchain