• CryptoKitties-houden-ETH-blockchain-in-hun-klauw

CryptoKitties houden Ethereum blockchain in hun klauwen

De eerste game op de blockchain is een feit, CryptoKitties werd op 28 november publiekelijk gelanceerd. Het spelletje ontstond tijdens de ETHWaterloo, de grootste Ethereum hackathon ter wereld. Op donderdag 23 november werd een gesloten beta gestart met 200 leden. Binnen drie uur was de gedecentraliseerde app (dApp) het derde meest actieve smartcontract op het Ethereum netwerk.

Sinds de release van het spel op 28 november is het verkeer op het Ethereum netwerk fors gegroeid. Volgens ETH gas station zijn CryptoKitties contracten zijn momenteel goed voor 21% van al het Gas dat wordt gebruikt op het netwerk. Vier keer meer dan de vorige grootgebruiker EtherDelta, dat contract is goed voor gemiddeld 5% van het verbruik. Binnen de cryptogemeenschap wordt er veel geklaagd over de trage transactiesnelheid door de overvloed aan CryptoKitties, de grootste piek lijkt nu echter voorbij.

Wat zijn CryptoKitties?

De ontwikkelaars van deze schattige katten beschrijven het als “breedable Beanie Babies”, elk met zijn eigen unieke 256-bit genoom. De katten zijn transgender en kunnen fungeren als kater of poes. Het unieke DNA van de katten kan leiden tot vier miljard mogelijke genetische variaties. Tot dusverre lijken de meeste katten enigszins hetzelfde, echter bestaan er ook “fancy kitties” met unieke ontwerpen.

Nieuwe kitties ontstaan via slechts twee wegen. Tot november 2018 wordt er elke vijftien minuten een gen-0 kittie gecreëerd door de ontwikkelaars, welke wordt verkocht via het veilingsysteem. Daarnaast ontstaan er ook nieuwe kitties door twee kitties met elkaar te laten fokken, dit kan of met twee kitties dit jij bezit of met via de marktplaats waar kitties zich als kater aanbieden. Dit alles vindt plaats via contracten op de Ethereum blockchain.

Wat zijn de digitale katten waard?

Gebruik maken van de Ethereum blockchain is niet gratis, elk contract maakt gebruik van Gas dat wordt betaald aan miners voor het verifiëren van de transactie. Wanneer je jouw CryptoKitties laat fokken kost dit 0,015 ETH, en wanneer je wilt fokken met een CryptoKittie van een andere gebruiker moet je daarvoor een vergoeding betalen.

De goedkoopste CryptoKitties kun je al aanschaffen vanaf 0.02 ETH, maar gemiddeld ben je een kleine €20 kwijt per aankoop. Kitties die je hebt gefokt kun je ook weer verkopen, de duurste kittie die tot op heden is verkocht kostte 253,3368 ETH of EUR 99.247 volgens de huidige koers.

By | 2017-12-08T12:39:56+00:00 december 8th, 2017|Cryptovaluta, Ethereum|Reacties uitgeschakeld voor CryptoKitties houden Ethereum blockchain in hun klauwen