• Top 30 valuta wereldwijd cryptovaluta

Bitcoin behoort tot top 30 grootste valuta na weekend rally

Van januari begin dit jaar tot nu groeide de marktkapitalisatie van bitcoin van $15 miljard tot $156 miljard. Dat zonder de entree en tussenkomst van het gros institutionele beleggers, investeringsbanken en grootschalige beleggingsfondsen.

Coinbase CEO Brian Armstrong denkt dat ongeveer $10 miljard aan institutioneel beleggingsgeld wordt geïnvesteerd in de bitcoin markt in de komende maanden. Naar waarschijnlijkheid zal dit de marktkapitalisatie verder opdrijven.

Met slechts een handjevol financiële dienstaanbieders welke bitcoin producten aanbieden heeft de marktkapitalisatie een waarde bereikt die gelijk staat aan de grootste financiële bedrijven ter wereld. Analisten verwachten dat de cryptovaluta Mastercard op korte termijn voorbij gaat. Recentelijk ging bitcoin de totale waarde van valuta als de Singapore Dollar en United Arab Emirates dirham voorbij.

Wanneer institutionele beleggers zich gaan bezighouden met bitcoin en de munt bekender en breder wordt geaccepteerd, zal de digitale munt een wereldwijde markt leidende positie innemen op de valuta markten. De cryptovaluta hoeft slechts een paar procent van de wereldwijde investeringsmarkt, welke in de biljoenen loopt, te bemachtigen om een marktkapitalisatie van $1 biljoen of meer te bereiken.

Altcoins groeien mee op stijging van bitcoin, totale marktkapitalisatie gaat VISA voorbij

Voor velen binnen de cryptovaluta wereld is het een bekend beeld, zodra de bitcoin nieuwe records zet stijgen de alternatieve digitale munten mee op het momentum. Op het moment van schrijven staat de hele cryptovaluta markt boven een waarde van $300 miljard. Daarmee heeft de markt voor digitale munten Visa ingehaald, het bedrijf staat op een waarde van net boven de $250 miljard.

Hoewel een gehele markt niet te vergelijken is met een enkel bedrijf, zijn er wel een aantal statistieken die interessant naast elkaar staan. Als financiële dienstaanbieder verwerkte VISA in 2016 83,2 miljard transacties. Dit staat in sterk contrast met het totale aantal transacties van de cryptovaluta markten. Ethereum (ETH) verwerkt meer transacties dan alle andere munten tezamen, en verwerkt dagelijks slechts 1 miljoen transacties. Op jaarbasis komt dat neer op ongeveer 360 miljoen transacties.

Volgens cijfers van statista bestonden er in het derde kwartaal van 2017 14.775.066 bitcoin wallets. Hoewel het aantal wallets verdubbelde sinds dezelfde periode een jaar eerder, komt het nog lang niet in de buurt van de 3.1 miljard actieve krediet- en debet kaarten van VISA.

Dit zijn slechts twee statistieken die aantonen dat de cryptovaluta markt nog veel potentieel heeft verder te groeien in de komende jaren. Met het oplossen van de schaalbaarheidsproblemen bij bitcoin en ethereum zijn de munten beter geschikt voor algemene aanneming.

By | 2017-11-27T16:05:56+00:00 november 27th, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Bitcoin behoort tot top 30 grootste valuta na weekend rally