• zug-zwitserland-blockchain

Inwoners van Zug registreren Digitale ID op ethereum blockchain

In Zwitserland kunnen inwoners vanaf nu hun digitale ID registreren op de ethereum blockchain. Uport biedt deze dienst, gebouwd op de ethereum blockchain, aan in samenwerking met de stad Zug. De eerste officiële Zug identificatie werd voor een live publiek geregistreerd.

Toegang tot elektronische diensten

Uport ging het partnerschap met Zug aan om de identiteit van inwoners op de blockchain te registreren. Hierdoor wordt het mogelijk om digitale diensten aan te bieden, zoals bewijs van verblijfplaats en online stemmen. Het platform is ontwikkeld in samenwerking met Zwitserse partner ti&m.

Het is geen wonder dat Zug een van de eerste steden ter wereld is met een dergelijk platform, de stad staat bekend als “Crypto Valley” en biedt thuis aan een aantal startende ondernemingen binnen de industrie. De registratie is een mijlpijl voor overheden en toont aan dat lokale overheden digitale verificatie van burgerschap kunnen uitgeven op basis van de ethereum blockchain.

Het partnerschap met Zug ondersteunt het bedrijf in zijn missie wereldwijd een zelf-soeverein identiteitssysteem te introduceren. Digitaal burgerschap biedt groter vertrouwen tussen overheidsinstellingen en burgers. Tevens biedt het een groot aantal kansen tot betere digitale interactie tussen overheden en burgers.

Zo werkt het

Na het downloaden van de Uport applicatie registreert een inwoner van Zug zijn Uport ID op de ethereum blockchain. Hiermee creëert de inwoner een wereldwijde middel tot identificatie. Het adres bestaat uit een smart contract adres genaamd een Uport proxy contract.

Door een QR-code te scannen kunnen inwoners hun nieuwe Uport ID registreren bij het Zug ID web portaal. Zodra het Zug portaal is geverifieerd kunnen de inwoners hun oude Zug ID-nummer en persoonlijke informatie invoeren. Het proces vereist persoonlijke verificatie door een ambtenaar.

Zodra de registratie is voltooid heeft een inwoner veertien dagen de tijd om zich te melden bij de ambtenaar met een officieel identiteitsbewijs. De ambtenaar meldt zich aan bij het administratoren portaal en verifieert de informatie die is opgegeven met het officiële identiteitsbewijs. Wanneer alles in orde is wordt de applicatie goedgekeurd en kan de inwoner gebruik maken van alle elektronische diensten.

By | 2017-11-24T08:39:59+00:00 november 24th, 2017|Ethereum|Reacties uitgeschakeld voor Inwoners van Zug registreren Digitale ID op ethereum blockchain