• XRP-netwerk

Directe betalingsdiensten op Ripple netwerk nu live

In het digitale tijdperk waarin we leven komen internationale markten steeds dichter bij elkaar. Het aantal internationale werknemers neemt toe evenals internationale toeleveringsketens. Dit alles vraagt om transparante en snelle grensoverschrijdende betalingen.

Om aan deze grotere vraag voor directe betalingsdiensten te voldoen, maken Axis Bank uit India, Standard Chartered uit Singapore en RAKBANK uit UAE nu gebruik van RippleNet om snelle grensoverschrijdende betalingen te bieden.

Standard Chartered maakt gebruik van de dienst voor zakelijke betalingen aan Axis Bank, terwijl RAKBANK de dienst gebruikt om detailhandel overboekingen te bieden aan Axis Bank begunstigden. Deze betalingen worden nu in slechts minuten afgerond met de zekerheid van afwikkeling.

Binnen deze twee markten zit enorme potentie voor zowel de banken als Ripple. Naar schatting is de markt voor zakelijke betalingen van India naar Singapore $15 miljard waard. Op de markt in UAE zijn veel werknemers van Indiase nationaliteit aan het werk, naar schatting maken zij jaarlijks meer dan $12 miljard over naar het thuisfront.

Reactie van banken en Ripple

Marcus Treacher, wereldwijd hoofd van strategische accounts bij Ripple, zei het volgende over de samenwerking:
“Standard Chartered, Axis Bank en RAKBANK herkennen de veranderende vraag van hun klanten en grijpen de kans aan de huidige vraag en toekomstige verwachtingen te voldoen. Deze commerciële dienst is een significante stap in de richting het helpen van bedrijven en internationale arbeiders om hun ingesloten werkkapitaal te ontgrendelen, internationale handel te versnellen en essentiële middelen zo snel mogelijk te versturen”.

Gautam Jain van Standard Chartered zei:
“De succesvolle lancering van onze commerciële grensoverschrijdende betalingsdienst markeert een belangrijke mijlpijl in de voortgang van de financiële sector deze nieuwe technologie toe te passen. Wij zijn ontzettend trots om hier een leidende rol in te hebben. Dit bevestigt onze toewijding aan digitalisatie en innovatie terwijl we continu vooruitkijken”.

Van Axis Bank kwam Himadri Chatterjee aan het woord:
“Terwijl er significante innovaties plaatsvonden in betalingen binnen de nationale markt, bleef innovatie voor grensoverschrijdende betalingen achter. Door gebruik te maken van nieuwe technologie is er een kans om de manier waarop internationale betalingen worden verwerkt radicaal te veranderen. We zijn opgewonden over de potentiële innovatie en extra waarde die de technologie onze klanten biedt”.

CEO Peter England van RAKBANK zei:
“Bij RAKBANK geloven we in het benutten van nieuwe technologieën die onze klantervaring voortdurend verbeteren en door de Blockchain-oplossing van Ripple te gebruiken voor internationale betalingen, kunnen onze klanten nu eenvoudig en in realtime geld naar huis sturen. Deelnemen aan het Ripple-netwerk is niet alleen in overeenstemming met onze Blockchain-strategie, maar het stelt ons ook in staat onze remisance-voetafdruk uit te breiden. Dit zal ons helpen onze onderneming te schalen en onze klanten een eersteklas digitale betalingservaring te bieden”.

By | 2017-11-24T08:17:14+00:00 november 23rd, 2017|Ripple|Reacties uitgeschakeld voor Directe betalingsdiensten op Ripple netwerk nu live