• bitcoin miners china

China stopt bitcoin miners door stroom uit te schakelen

Recentelijk publiceerde de Chinese overheid een kennisgeving waarin het duidelijk maakte dat het stroom afsluit voor Chinese bitcoin miners. Deze stap moet de productie van bitcoins in China een halt toeroepen, eerder dit jaar werd de handel van bitcoins verbannen.

Bitcoin zet zijn pad richting de $10.000 door. Hoewel het dit record nog niet bereikt heeft, tikt de munt regelmatig een stand van bijna $8.000 aan deze maand. De kans is groot dat wanneer het door deze weerstand breekt doorzet richting de $10.000 dit al weken wordt voorspelt.

Hoewel er over de hele wereld miners actief zijn op de bitcoin blockchain, komt het gros van de miners nog altijd uit China. Echter heeft China er nu genoeg van en is het land van plan elektriciteit af te sluiten voor miners. Energiebedrijven rapporteren gigantische toename van stroomgebruik in bepaalde gebieden, en als het erachter komt dat dit komt door bitcoin miners wordt de stroomtoevoer gelimiteerd tijdens piektijden. Dit is slechts een eerste stap richting het compleet afsluiten van stroomtoevoer.

De overheid heeft waarschuwingen uitgegeven in Danba County, Sichuan, waar de meeste miners in China zich hebben verzameld. Daarnaast is er ook gewaarschuwd in Tibet, Inner Mongolia en andere regio’s waar water en wind elektriciteit worden gebruikt voor het aanvoeren van stroom naar bitcoin miners.

Een vertegenwoordiger van een elektriciteitsbedrijf in Danba County lichtte toe dat een limiet wordt toegepast omdat het slechts negen kleine waterkrachtcentrales heeft om het hele graafschap van stroom te voorzien. Daarbovenop hebben zes centrales het moeilijk op volledige capaciteit te draaien. De vertegenwoordiger zei: “Om zeker te zijn van het voorzien van elektriciteit moeten we het gebruik limiteren in de nacht en moesten we grote delen van het landelijke gebied geheel afsluiten. Veel klanten klaagden over slechte of geen elektriciteit toevoer, waardoor de overheid de kennisgeving publiceerde”.

Hoewel de Chinese overheid het minen naar bitcoin niet geheel kan verbieden, is de overheid in staat het zo moeilijk mogelijk te maken. Het is nu afwachten wat de toekomst biedt, als de Chinese overheid daadwerkelijk overgaat op het geheel afsluiten van elektriciteit voor grote bitcoin miners kan dit impact hebben op de digitale valuta. Dit zou betekenen dat transacties langzamer worden gevalideerd, en dat de kosten voor het verzenden van bitcoins nog hoger wordt. Of andere landen het voorbeeld van China volgen valt nog te bezien.

By | 2017-11-17T08:46:25+00:00 november 17th, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor China stopt bitcoin miners door stroom uit te schakelen