• bijeenkomst cryptovaluta centralebanken

Ripple host centrale banken op zoektocht naar volgende generatie betalingen

Recentelijk kwam Ripple bijeen met centrale banken uit alle werelddelen om te onderzoeken hoe technologie kan bijdragen aan de nieuwe generatie van betalingen. De bijeenkomst werd gehouden in New York waar senior leiders van centrale banken en betalingsstrategie leads bijeen kwamen voor een gerichte discussie over blockchain.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, was gastheer van het evenement en zei: “De bijeenkomst bood een kans om het volledige betalingslandschap te onderzoeken. Nationale testen van centrale banken, het groeiende grensoverschrijdende netwerk van Ripple en interoperabiliteit tussen systemen. Tezamen vormen zij het begin van een Internet of Value waarin betalingen net zo gemakkelijk bewegen als data over het internet.

Het Internet of Value maakt connectiviteit en interoperabiliteit mogelijk

De bijeenkomst startte met een presentatie van het Internationaal Monetary Fund over het potentieel van Ripple de marktstructuur te veranderen en nieuwe mogelijkheden creëert voor betalingen. In deze context werd gekeken naar de nationale experimenten van centrale banken met blockchain voor nationale betalingen. De experimenten lopen uiteen van het herontwerpen van bestaande systemen, het bouwen van nieuwe back-up systemen en het creëren van nieuwe mogelijkheden als een digitale munt van de centrale bank.

Problemen op de nationale markt zijn per land verschillend, maar die van grensoverschrijdende betalingen zijn voor iedereen gelijk en zijn een perfecte match voor blockchain technologie. De technologie wordt in rap tempo aangenomen op de markt. Ripple deelde hoe het bedrijf zich specialiseert in blockchain voor interbank betalingen, wat transparante real-time grensoverschrijdende betalingen mogelijk maakt. Het bedrijf gaf een gedetailleerde presentatie over de oplossingen die het biedt om connectiviteit in betalingen mogelijk te maken. Oplossingen verbinden het volgende:

  • Banken met een groeiend netwerk van meer dan 100 financiële instituties;
  • Betalingssystemen via een proef met Bank of England te verbinden met RTGS systemen;
  • Netwerken via Mojaloop, een platform ontwikkeld in samenwerking met de Gates Foundation om mobiele geld aanbieders te verbinden.

De toekomst van liquiditeit staat voor de deur

Er werd gepresenteerd over de toekomst van naadloze connectiviteit en interoperabiliteit, wat leidde tot het volgende belangrijke component van betalingen: liquiditeit. Hedendaags wordt liquiditeit bereikt door rekeningen van te voren te gereed te maken voor transacties. Dit zorgt echter voor extra kosten en risico.

Ripple deelde hoe de aanneming van XRP om fiat valuta te verbinden een nieuw model voor liquiditeit creëert. XRP maakt een grotere bereik mogelijk tegen lagere kosten dan voorheen mogelijk. Garlinghouse concludeerde: “Deze blockchain gesprekken vinden vaak in isolatie plaats. De waarde van deze bijeenkomst was het onderzoeken en verbinden van de inzet, tezamen maken zij de volgende generatie van betalingen”.

By | 2017-11-14T12:13:36+00:00 november 14th, 2017|Ripple|Reacties uitgeschakeld voor Ripple host centrale banken op zoektocht naar volgende generatie betalingen