• ICO fraude cyber criminaliteit

Ethereum stelt “richtlijnen” op om ICO fraude te bestrijden

Het lijkt erop dat de ontwikkelaars en ondernemers achter ethereum eindelijk de gevolgen van associatie met de frauduleuze ICO markt erkennen. Het aantal ICOs is explosief gestegen sinds begin dit jaar, waaronder ook veel bedrijven die gouden bergen beloven met enkel een website en een whitepaper. Initiële munt aanbiedingen (ICOs) hebben sinds begin dit jaar meer dan $3 miljard opgehaald aan investeringen, vele van deze ICOs zijn gebaseerd op het ethereum platform. Ethereum maakt het mogelijk gedecentraliseerde smartcontracten te creëren die andere functies hebben dan een simpele transactiewaarde.

Bespottelijk is misschien niet het woord waar je aan denkt wanneer ethereum ontwikkelaars naar hun mening wordt gevraagd, helaas is dat wel hoe sommige aanhangers de huidige situatie beschrijven. Ontwikkelaars zijn niet enthousiast over de nieuwe financieringsmethode, sommige van hen gaan zelfs zo ver te stellen dat veel projecten die een ICO gebruiken om geld in te zamelen weinig meer zijn dan oplichters.

Fabian Vogelstellar, de ontwikkelaar achter de technologie standaard dat ethereum munten makkelijk te lanceren maakt, is één van de critici. Hij zei het volgende: “Het probleem op dit moment is dat teveel mensen buiten de blockchain markt zich richten op munten en ICOs, dit is het minst interessante deel van ethereum”.

Deze opmerkingen staan in sterk contrast met het optimisme rond ICOs eerder dit jaar, toen het werd aangemekt als baanbrekend middel met de mogelijkheid een revolutie te ontketenen voor de manier waarop we geld inzamelen.

Ehterscan CEO Matthew Tan stelde dat ICOs de “killer app” zijn van ethereum, een uitspraak in lijn met de meer dan 10.000 munt projecten die sindsdien werden gelanceerd. Dertien van deze projecten brak zelfs door de $100 miljoen grens in marktkapitalisatie.

De kritiek komt nadat wetgevers in de VS, China en vele andere grote markten voor cryptovaluta extra maatregelen nemen om de digitale munten te stoppen of reguleren. SEC (Securities and Exchange Commission) brengt in de VS langzaam zijn standpunt naar buiten en zegt dat ICOs zich moeten registreren bij SEC en onderhevig zijn aan de securities wetgeving in de VS.

In conventionele markten is het gebruikelijk dat er eerst een prototype wordt gepresenteerd en dat er een aannemelijke mogelijkheid is dat het product ook daadwerkelijk wordt gelanceerd. De cryptovaluta wereld is echter alles behalve conventioneel. Ethereum ontwikkelaars herinneren investeerders en ICO oprichters aan dit feit en dringen aan op een prototype voordat een ICO wordt gestart. Een munt lanceren voordat er een product bestaat is volgens de oprichters belachelijk vanuit een toezichthouderstandpunt en daarnaast ook incompetent en hebzuchtig. Naast het hebben van een product wordt er gestuurd op applicaties die compleet gedecentraliseerd zijn, net als de manier van geld inzamelen via ICOs.

Wetgevers, toezichthouders, investeerders en met toenemende mate consumenten geloven dat ICOs omringd zijn met oplichters. Sommige crypto investeerders geloven dat er nog altijd de mogelijkheid is om dit beeld te herstellen en zien de huidige situatie als een leercurve. ICOs kunnen nog altijd een revolutie teweeg brengen in de manier waarop bedrijven geld inzamelen.

By | 2017-11-13T05:19:55+00:00 november 13th, 2017|Ethereum|Reacties uitgeschakeld voor Ethereum stelt “richtlijnen” op om ICO fraude te bestrijden