• goud staven bitcoingold BTG

Bitcoin Gold wordt vandaag gelanceerd

In iets minder dan zes uur van dit schrijven wordt Bitcoin Gold officieel gelanceerd. Bitcoin Gold is het tweede project dit jaar dat een fork is van de bitcoin blockchain, Bitcoin Cash deed dit op 1 augustus. Om verwarring te voorkomen tussen alle bitcoin verwijzingen, wordt in dit artikel met BTG verwezen naar Bitcoin Gold en met BCH verwezen naar Bitcoin Cash.

BCH richtte zich op het oplossen van het schaalbaarheid probleem door grotere blocks te gebruiken en SegWit code te verwijderen. BTG richt zich op het decentraliseren van het minen naar de nieuwe munt, wat het belangrijkste verschil is met de originele bitcoin. In plaats van SHA256 maakt BTG gebruik van een memory hard Equihash proof-of-work functie welke ook wordt gebruikt in Zcash. Dit houdt in dat ASIC gespecialiseerde hardware, welke nu het minen naar bitcoin domineert, niet bruikbaar is bij het mijnen naar BTG.

Hoewel BTG officieel vandaag wordt gelanceerd, vond de fork plaats op 25 oktober. Iedereen die bitcoin bezat op die dag bij block 491406 krijgt hetzelfde aantal in BTG toegewezen aan hun privé sleutels. Je kunt jouw privé sleutel importeren in een toegewijde BTG wallet, van waaruit je de munt kunt uitgeven.

Block 491407 is het eerste block op de blockchain waar BTG afwijkt van het bitcoin protocol. Vanaf dit blok wordt BTG een munt en splitst het af van bitcoin. De eerste 8000 blocks worden gemined door het team achter BTG, waarna de moeilijkheidsgraad wordt opgeschroefd en iedereen kan deelnemen aan het minen van de munt. De 100.000 BTG die als resultaat worden gemined in de eerste periode worden gebruikt voor verdere ontwikkeling van het project.

Andere veranderingen die worden ingevoerd voor BTG om onder andere voor een soepele afsplitsing te zorgen zijn:

  • Replay protectie, dit verzekert gebruikers dat geen BTC wordt uitgegeven wanneer zij bedoelde BTG uit te geven en omgekeerd;
  • Nieuwe adressen, een extra verzekering tegen het uitgeven van BTC wanneer de bedoeling was BTG uit te geven;
  • DigiShield, een algoritme dat bij elk gevonden block de moeilijkheidsgraad aanpast in plaats van elke twee weken.

Een groot aantal wisseldiensten is van plan de nieuwe munt te ondersteunen, waaronder Bitfinex, OKex en HitBTC. Een aantal wisseldiensten ondersteunen al enkele tijd het BTC/BTG paar in futures. Deze werden tot op heden rond de 0.02 BTC verhandeld met een recente stijging tot 0. 042 BTC. Als deze waarde standhoudt zou dit betekenen dat 1 BTG een waarde heeft van bijna $250 en daarmee direct in de top 5 naar marktkapitalisatie terechtkomt.

By | 2017-11-12T13:28:19+00:00 november 12th, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor Bitcoin Gold wordt vandaag gelanceerd