• Ripple (XRP)

Tien dingen die je moet weten over Ripple (XRP)

Van alle digitale munten op de markt, is Ripple (XRP) degene die interesse blijft wekken. Sinds januari 2017 steeg de waarde van XRP van $0,006 tot $0,20 eind oktober, een stijging van meer dan 3.200%. Dankzij de reserves van Ripple in XRP is het één van de meest waardevolle startende ondernemingen in de VS na Uber, Airbrb, Palantir en WeWork.

Zoals rond vele andere cryptovaluta, heeft ook XRP te maken met veel speculatie en misverstanden. Om meer duidelijkheid te creëren over XRP presenteren wij tien dingen die je moet weten over de munt en het bedrijf erachter.

1. XRP is speciaal ontworpen voor financiële instellingen en betalingsaanbieders

Veel nieuwe, en ook bestaande, cryptovaluta hebben geen duidelijk doel. Ze kunnen gebruikt worden voor het bewaren van waarde, zoals momenteel het geval is bij bitcoin. Daarnaast kunnen bepaalde digitale munten gebruikt worden voor betalingen of transacties, echter is het gros niet ontworpen voor een specifiek doeleinde.

XRP daarentegen is specifiek voor het overdragen van waarde en is gebouwd voor bedrijven. Dit maakt het tot één van de weinige cryptovaluta met een echt en duidelijk doel.

2. XRP is de meest schaalbare cryptovaluta op de markt

De digitale munt van Ripple is de meest schaalbare en snelste op de cryptovaluta markt. Het bedrijf heeft in vijf jaar aangetoond dat het een betrouwbare technologie bezit. Het toezicht op XRP maakt het tot een geschikte cryptovaluta voor institutioneel en bedrijfsmatig gebruik. Sinds het begin zijn alle ledgers gesloten zonder problemen. Daarnaast verwerkt XRP momenteel 1.500 transacties per seconde en heeft het de potentie op te schalen tot hetzelfde aantal transacties per seconde als Visa.

Andere digitale valuta hebben moeite met het bieden van een sterk doel. Tevens is schaalbaarheid voor sommige van de grootste munten een probleem dat de gemeenschap verdeelt over een oplossing. XRP is op dit moment de beste cryptovaluta voor betalingen en maakt het Internet of Value mogelijk.

3. Het vormt een brug tussen fiat valuta

Sommige cryptovaluta, zoals bitcoin, hebben als doel de huidige fiat valuta te vervangen. XRP werkt echter met fiat valuta op meer dan tien digitale uitwisseldiensten. Het verzenden van waarde over grenzen is snel en efficiënt  via het Ripple netwerk.

Een bedrijf in Nederland die een betaling wil doen aan een leverancier in Japan moet een balans houden op een rekening in Japan of geld overmaken via een bank of wisselkantoor. Beide mogelijkheden zijn langzaam en duur. Met XRP kan een Nederlandse bank of lokale betalingsaanbieder direct en op aanvraag geld overmaken. Via XRP is een Japanse rekening of wisselkantoor overbodig, het biedt een goedkopere en snellere oplossing voor grensoverschrijdende transacties.

4. XRP maakt snellere, goedkopere en betrouwbare grensoverschrijdende transacties mogelijk

XRP biedt banken en betalingaanbieders een betrouwbare, op aanvraag, bron van liquiditeit voor grensoverschrijdende transacties. Vandaag de dag duurt het drie tot vijf dagen om geld van het ene land naar het andere over te maken middels een bank. Dit gaat doorgaans gepaard met hoge kosten, het risico dat een betaling vertraging oploopt of nooit aankomt.

Ripple biedt met XRP een oplossing voor de huidige problemen met een gemiddelde verrekeningduur van slechts vier seconden tegen een fractie van de huidige kosten. Door financiële instellingen een bron van liquiditeit op aanvraag te bieden, zonder te hoeven betalen voor kosten van grensoverschrijdende betalingen, helpt XRP hen nieuwe markten te betreden. Tevens zijn de kosten voor financiële instellingen lager voor het wisselen van geld en kunnen zij snellere verrekening bieden aan klanten.

5. De grootste banken ter wereld gebruiken XRP of hebben erin geïnvesteerd.

Meer dan de helft van de 50 grootste banken ter wereld hebben geïnvesteerd in Ripple of maken reeds gebruik van het Ripple netwerk. Banken als Rabobank, BNP Paribas, JPMorgan Chase, Barclays, Santander, UBS en HSBC zijns slechts een greep uit de grote namen met interesse in het netwerk van Ripple.

De Spaanse bank Santander maakt acties gebruik van het netwerk en heeft mobiele applicaties voor zijn klanten welke werken via het Ripple netwerk.

6. Onderdeel van een algemeen netwerk voor grensoverschrijdende transacties

Ripple wijdt zich toe aan het oplossen van de problemen rond grensoverschrijdende transacties en het creëren van een Internet of Value waar we geld net zo gemakkelijk overmaken als dat we informatie uitwisselen. De oplossing omdat de creatie van een standaard voor betalingen en maakt gebruik van XRP als digitale munt welke ontkoppelde ledgers en blockchains samenbrengt.

7. Het is veilig

De XRP ledger is waar alle transacties plaatsvinden en worden vastgelegd. Het is een open-source code welke wordt ondersteunt door een gemeenschap van vertrouwde validateurs en een team van voltijd ontwikkelaars die actief werken aan het onderhouden en ontwikkelen van de ledger. Sinds het begin heeft Ripple gewerkt aan ledger die veerkrachtig en resistente is voor falen door het te decentraliseren.

8. XRP is duurzamer dan cryptovaluta welke gemined worden

Bitcoin en Ethereum zijn cryptovaluta welke gemined worden in gigantische datacenters die gecompliceerde rekensommen oplossen. Dit inefficiënte systeem vraagt om grote hoeveelheden elektriciteit, zoveel dat momenteel het minen van één bitcoin gelijk staat aan het voorzien van meerdere huishoudens van een dag energie.

XRP is een cryptovaluta welke je niet kunt minen, de munten zijn reeds gecreëerd. Het grootste aantal is in bezit van Ripple, 55 miljard wordt in escrow  gehouden, de rest is in bezit van bedrijven en individuen.

9. XRP is de toekomst

De vraag is wanneer, niet of, banken en andere financiële instellingen gebruik gaan maken van cryptovaluta in hun dagelijkse operationele uitvoering. Het wordt interessant te zien welke digitale munten als grote winnaar uit de bus komen, XRP is één van de grote favorieten wanneer het aankomt op grensoverschrijdende transacties.

10. Het is makkelijk te kopen

Er zijn vele manieren om de digitale munt van Ripple te kopen. Als financiële instelling kun je het beste direct met Ripple contact opnemen. Als individuele investeerder zijn er vele online wisseldiensten die het kopen van Ripple in Euro of Amerikaanse Dollar ondersteunen.

 

By | 2017-11-07T06:46:32+00:00 november 7th, 2017|Ripple|Reacties uitgeschakeld voor Tien dingen die je moet weten over Ripple (XRP)