• marktaandeel bitcoin

Bitcoin herwint weer meer dan 60% marktaandeel op cryptovaluta markt

Met de recente stijging van bitcoin en de doorbraak van de $100 miljard in marktkapitalisatie, was het slechts een kwestie van tijd. Het marktaandeel van bitcoin op de cryptovaluta markt is meer dan 60%, iets wat het voor het laatst bereikte in April dit jaar.

De cryptovaluta heeft momenteel een marktkapitalisatie van meer dan $122 miljoen, terwijl de totale waarde van de cryptovaluta markten $198 miljoen is. Dat betekent dat bitcoin de markt domineert met een marktaandeel van 61.6% op het moment dat dit bericht werd geschreven.

Begin dit jaar kende bitcoin een marktdominantie van 87% terwijl het vol vertrouwen de bovengrens van $1000 testte voor het eerst sinds 2013. Sinds maart begon de markt echter te veranderen en kregen altcoins een stevigere grip op de markt. Veel toonaangevende altcoins stegen met meer dan 1000% in slechts een paar weken tijd. De populariteit van altcoins leidde tot een grote gold aan ICOs. De combinatie zorgde ervoor dat bitcoin een historisch lage marktdominantie van 40% kende in juni. Echter herwon de digitale munt snel zijn marktaandeel van midden juli tot aan nu.

Marktaandeel van altcoins

De grootste altcoin op de cryptovaluta markt is ethereum (ETH) dat begin dit jaar terugviel van een marktaandeel van 10% tot slechts 4%. Gedurende de altcoin rally steeg de prijs van ethereum enorm en kende het een marktdominantie van ongeveer 30% op zijn piek in juni. Sindsdien daalt het marktaandeel van de cryptovaluta gestaag.

Vorige week haalde Bitcoin Cash (BCH) de Ripple (XRP) munt in om tweede grootste altcoin te worden. Bitcoin cash heeft momenteel een marktaandeel van ongeveer 5%, een lichte daling van de top van 8% midden augustus. De nu derde grootste altcoin, Ripple (XRP), heeft een marktaandeel van grofweg 4%. Litecoin heeft een marktaandeel van ongeveer 1.5%, gevolgd door Dash met plusminus 1%. Overige altcoins als Neo, Nem, Monero en ruim 1200 andere munten zijn goed voor ongeveer 9% van de totale cryptovaluta markt.

By | 2017-11-06T12:13:46+00:00 november 6th, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor Bitcoin herwint weer meer dan 60% marktaandeel op cryptovaluta markt