• China Bitcoin

Is China van plan handel in bitcoin en cryptovaluta te heropenen?

Een betrouwbare nieuwsbron binnen de Chinese cryptovaluta industrie, CNLedger, heeft onthult dat OKEX binnenkort een peer-tp-peer (P2P) over de toonbank (OTC) bitcoin uitwisseldienst begint.

“OkEx en waarschijnlijk Huobi-Pro lanceren binnenkort P2P uitwisseldiensten voor verschillende fiat valuta. Wij geloven dat zij onder andere Chinese Renminbi, Amerikaanse Dollar en Japanse Yen ondersteunen. De bedrijven zijn buiten de Volksrepubliek China geregistreerd en opereren onafhankelijk van OKCoin. Hoewel de diensten niet zo gemakkelijk zijn als grote uitwisseldiensten en minder veilig vanwege oplichterij, is het nog altijd beter dan niets”, aldus CNLedger.

OkEx en Huobi-Pro staan geregistreerd in Hong Kong

OkEx heeft zijn hoofdkwartier in Causeway Bay, Hong Kong, evenals Huobi-Pro. Beide bedrijven exploiteerde bitcoin en cryptovaluta uitwisseldiensten in de Volksrepubliek China. Deze bedrijven zijn nu van plan in Hong Kong en dienst te openen waar klanten direct met elkaar bitcoin kunnen uitwisselen voor fiat valuta.

Zonder instemming van de Chinese overheid is het ingewikkeld Chinese Renminbi te verwerken en Chinese klanten van dienst te zijn. Als OkEx en Huobi-Pro daadwerkelijk cryptovaluta OTC markten openen, zou het aannemelijk zijn dat dit met instemming van de Chinese overheid en de Bank of China gebeurd.

Op dit moment vindt het grootste aantal transacties plaats via ongereguleerde OTC markten als LocalBitcoins. Voor de Chinese overheid is het gunstig om bedrijven in Hong Kong te reguleren en het verwerken van transacties toe te staan.

Eerder deze maand schreef Xinhua, een staatsbedrijf dat nieuws publiceert, dat de Chinese overheid zich zorgen maakt over het gebruik van cryptovaluta en bitcoin in ondergrondse economieën. Xinhua liet daarbij weten dat de Chinese overheid van plan is op korte termijn nieuwe wetgeving  doorvoert waardoor transacties bewaard moeten blijven. De nieuwe wetgeving kan worden gezien als een kader voor het reguleren van de cryptovaluta markten.

Net als Japan en Zuid-Korea dat in de laatste maanden deden, is het aannemelijk dat de Chinese overheid een strikter programma voor vergunningen introduceert. Uitwisseldiensten met de vergunning kunnen de handel in cryptovaluta in China hervatten.

Met het herverkiezen van Xi Jinping is het waarschijnlijk dat bepaalde uitwisseldiensten onder striktere wetgeving de handel hervatten. Historisch gezien is de Chinese president altijd voorstander geweest van vrije markten, en deze trend kan zich verder doorzetten op de cryptovaluta markt volgens Jon Creasy, een vooraanstaande analist.

By | 2017-10-31T14:09:14+00:00 oktober 31st, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Is China van plan handel in bitcoin en cryptovaluta te heropenen?