• vacatures bitcoin blockchain

Grote vraag naar professionals met bitcoin en blockchain gerelateerde ervaring

Banen gerelateerd aan bitcoin en blockchain behoren  tot de snelst groeiende categorieën op het internationale platform Freelancer. Met een groei van 82% schiet de vraag naar bitcoin programmeurs omhoog.

“Opdrachtgevers laten freelancers nieuwe soorten cryptovaluta creëren”, zei Matt Barrie CEO van Freelancer tegen CNBC. Eén van de meest gezochte vaardigheden is het lanceren en onderhouden van initiële munt aanbiedingen (ICO), wanneer een nieuwe digitale munt voor het eerst wordt verkocht om geld op te halen voor verdere ontwikkeling.

Volgens Freelancer zochten opdrachtgevers ook naar professionals welke nieuwe toepassingen van blockchain konden bedenken, het onderliggende systeem van bitcoin. Het gerelateerde vakgebied cryptografie zag een 59% stijging in het derde kwartaal.

Het rapport van Freelancer benadrukt dat de internationale groei van bitcoin gerelateerde banen en de populariteit van de munt niet te stoppen zijn. De trend komt uit de hoogste posities binnen de traditionele bankensector, het hoofd van het IMF wijdde recentelijk een derde van haar speech aan bankiers wereldwijd toe aan het potentieel van cryptovaluta.

Aantal banen bijna verdubbeld

Een ander platform, AngelList, zegt “Geld stroomt in voor cryptovaluta starters. Uit onze data blijkt dat enkel in de eerste helft van 2017 al meer geld was geïnvesteerd in cryptovaluta starters dan in heel 2016”.

“Terwijl cryptovaluta bedrijven groeien, en meer geld inzamelen bij hogere waarderingen, stijgt de vraag naar talent binnen de sector. Het aantal vacatures op AngelList zijn bijna verdubbeld in de laatste zes maanden.”

Het zijn niet alleen programmeurs die nodig zijn binnen het ecosysteem. Er zijn vele posities beschikbaar in marketing, bedrijfsontwikkeling, klanten service en andere banen waar geen technische achtergrond voor wordt vereist.

Op de Nederlandse sites waar freelancers en werkgevers elkaar vinden zien wij deze trend niet direct terug, maar dat zal ongetwijfeld veranderen naarmate de populariteit groeit.

Uitgelichte afbeelding via Pixabay.com

By | 2017-10-31T11:39:03+00:00 oktober 31st, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor Grote vraag naar professionals met bitcoin en blockchain gerelateerde ervaring