• bitcoin cypersecurity

Advocatenkantoren openen bitcoin wallets in anticipatie ransomware

Volgens een cybersecurity experts openen advocatenkantoren bitcoin wallets om te betalen voor ransomware voor het geval dat er data wordt gestolen, in plaats van te wachten totdat het te laat is.

President van IT en cybersecurity adviseurs LogicForce, John Sweeney, zei dat de bedrijven liever proactieve stappen ondernemen. Hoewel de expert het er niet mee eens is losgeld te betalen, is het beter om goed voorbereid te zijn.

Dit jaar hebben we een aantal data inbreuken gezien waarbij hackers losgeld in de vorm van bitcoin eiste. Begin dit jaar was een Australisch hotel slachtoffer van een dergelijke breuk en werd er bitcoin geëist in ruil voor toegang tot de hotelkamers.  Een hosting bedrijf in Zuid-Korea betaalde eerder dit jaar $1 miljoen in bitcoins en ook Disney was slachtoffer in mei.

Dinsdag werd bekend dat offshore advocatenkantoor Appleby vorig jaar slachtoffer was van een inbreuk waarbij data van de rijkste klanten van het bedrijf werd gestolen. Bedrijven moeten meer doen om hun cybersecurity te verbeteren. Het balans tussen risico en beloning is geheel in het voordeel van criminelen, omdat de kans dat een hacker gepakt wordt minuscuul is.

Volgens Sweeney is het betalen van losgeld echter geen oplossing. Het duurt doorgaans twee maanden en tot drie betalingen voordat zij alle data van de hackers terugkrijgen.

“Wij verwachten dat er meer geavanceerde pogingen worden gedaan om in te breken bij bedrijven welke werken met rijke vooraanstaande klanten waarvan informatie extreem waardevol is.”

Niet alleen bedrijven zijn doelwit van hackers, talloze individuele hebben reeds losgeld betaald om weer toegang te krijgen tot hun data. Het komt steeds vaker voor dat na betaling de toegang niet wordt hersteld. De NotPetya aanval is een goed voorbeeld waarbij slachtoffers losgeld betaalde, maar geen toegang kregen tot hun systeem.

LogicForce geeft aan dat het zelf bitcoin wallets gaat openen in de komende weken om klanten te helpen herstellen in geval van nood.

By | 2017-10-29T13:18:55+00:00 oktober 29th, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Advocatenkantoren openen bitcoin wallets in anticipatie ransomware