• Bitcoin SegWit2x

Coinbase, Gatecoin en BTC.com onthullen plannen SegWit2x

Een hard fork om de block size op het bitcoin netwerk te vergroten staat gepland rond 16t november bij block 494,784, om de laatste helft van de New York Agreement te honoreren. Met minder dan een maand te gaan en talloze tegenargumenten binnen de gemeenschap, laten steeds meer op bitcoin gebaseerde bedrijven weten hoe zij de hard fork benaderen.

Coinbase ondersteunt BTC en B2X

De in San Francisco gebaseerde uitwisseldienst Coinbase publiceerde een paar weken geleden een algemene benadering voor de hard fork. Nu SegWit2x nadert maakte het bedrijf de benaming voor de blockchains bekend.

“De fork resulteert in twee verschillende blockchains, wat betekent dat er twee digitale eigendommen zijn. In navolging van de fork blijven wij refereren aan de huidige bitcoin blockchain als bitcoin met het symbool BTC. Wij verwijzen naar de nieuwe blockchain als Bitcoin2x met het symbool B2X. Wanneer de verandering door de meeste gebruikers wordt geaccepteerd, kiezen we in de toekomst mogelijk voor het hernoemen van deze blockchains.”

Het bedrijf laat weten dat er geen actie wordt gevraagd van zijn klanten en dat alle gebruikers met een BTC balans B2X ontvangen op een 1:1 ratio. Diensten als kopen, verkopen, verzenden en ontvangen van de twee munten wordt 24 tot 48 uur uitgeschakeld na de fork. Tevens laat Coinbase weten dat het bedrijf een eigen replay protectie introduceert voor SegWit2x en dat het bitcoin gold ook zal ondersteunen.

BTC.com implementeert eigen replay protectie

Wallet aanbieder BTC.com onthulde deze week zijn beslissing beide blockchains te ondersteunen na de hard fork, zoals het dat ook deed met bitcoin cash in augustus. Gebruikers kunnen erop vertrouwen dat de verandering soepel verloopt, omdat de wallet aanbieder zijn eigen replay protectie heeft ontworpen. Middels deze protectie worden transacties beveiligd van een replay op beide blockchains, een scenario dat kan leiden tot het verliezen van bitcoins.

“Wij geloven dat het aanbieden van replay protectie op wallet niveau een cruciale stap is naar het aanbieden van een product dat veilig is, en dat het en proactieve oplossing is voor de evoluerende praktische behoeften van cryptovaluta gebruikers.”

Uitwisseldienst Gatecoin weigert SegWit2x te ondersteunen

De in Hong Kong gebaseerde uitwisseldienst Gatecoin weigert ondersteuning te bieden aan de SegWit2x hard fork. Het handelsplatvorm is van mening dat het gebrek aan tweezijdige replay protectie voor deze hard fork de hoofdreden is. De uitwisseldienst laat weten dat het niet van plan is B2X te ondersteunen, dat betekent dat het de nieuwe munt niet distribueert, dat het geen transacties in behandeling neemt naar bitcoin wallet adressen en dat het de nieuwe munt niet publiceert op het handelsplatvorm.

“Gatecoin klanten die de nieuwe munt willen claimen op het moment van de hard fork moeten hun bitcoins ten minste twaalf uur voor de hard fork op block 494,784 van het platform overmaken naar een platform dat de nieuwe munt zal ondersteunen.

We zullen de nieuwe B2X nodes wel uitvoeren in het geval dat de software ontwikkelaars in de toekomst beslissen replay bescherming te implementeren.”

By | 2017-10-25T13:45:31+00:00 oktober 25th, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Coinbase, Gatecoin en BTC.com onthullen plannen SegWit2x