• Bitcoin hard fork

Bitcoin Gold hard fork creëert nieuwe munt

Een nieuwe cryptovaluta werd gecreëerd middels een hard fork van de bitcoin blockchain. Het process dat in juli aanving werd afgerond bij block 491,407 op de originele blockchain. Het team van bitcoin gold nam een “snapshot” van de originele blockchain, zodat zij deze konden nabouwen met hun eigen set regels. Nu dat de hard fork complete is wordt er gewerkt aan het verspreiden van de nieuwe cryptovaluta onder bestaande bitcoin gebruikers.

Het project kwam tot stand doordat het team waarnam dat miners te veel invloed hebben op de directie van het bitcoin netwerk. Om hun invloed te verminderen vervangt bitcoin gold het huidige bitcoin algoritme voor een algoritme dat miners met goedkopere grafische kaarten kunnen minen. Het idee komt voort uit het competitieve karakter van bitcoin mining, wat nu afhankelijk is van dure ASICs miners. Deels om deze reden werd het minen van bitcoins gecentraliseerd door een groep bedrijven welke investeerde in deze dure ASICs miners, bitcoin gold voorstanders vinden dat dit tegen de gedecentraliseerde waarden van bitcoin ingaat.

Hoewel de hard fork is afgerond betekent dit niet dat gebruikers al meteen hun bitcoin gold kunnen claimen. Totdat de nieuwe cryptovaluta wordt vrijgegeven exploiteren de ontwikkelaars de nieuwe blockchain in isolatie. De eerste ronden beloningen voor het minen worden op zij gezet om toekomstige ontwikkeling van het project te garanderen. Volgens een groep vertegenwoordigers probeert het netwerk voor publiek te openen op 1 november.

Bitcoin zakt weg terwijl bitcoin gold live gaat

Bitcoin zakte tot 5% op dinsdag nadat de hard fork met bitcoin gold werd afgerond. De cryptovaluta gemeenschap lijkt verdeeld te zijn over het goed of kwaad van een opsplitsing. “Opsplitsingen gebeuren periodiek in alle open-source gemeenschappen. Hoewel het ideaal is om iedereen aan één project te laten samenwerken, zijn er soms gegronde argumenten om twee verschillende wegen in te slaan”, zei Bob Summerwill.

Sol Lederer zei: “Het is erg verontrustend dat deze opsplitsingen zijn ontstaan vanwege relatief kleine onenigheden binnen de bitcoin gemeenschap over het omgaan met de block size limieten. In plaats van tot een overeenstemming te komen breekt de groep ontwikkelaars op in kleine facties waardoor de opwaartse trend van bitcoin wordt vertraagd.”

Een nieuwe hard fork staat op het punt aan te vangen. SegWit2x wat de block size moet vergroten staat gepland voor volgende maand, maar niet iedereen is het eens over de voorgestelde oplossing.

By | 2017-10-25T13:40:24+00:00 oktober 25th, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Bitcoin Gold hard fork creëert nieuwe munt