• bitcoin futures gelanceerd

Nieuwe cryptovaluta Metronome werkt op meerdere blockchains

Jeff Garzik, één van de belangrijkste ontwikkelaars van de onderliggende software voor bitcoin beter bekend als de blockchain, heeft de tekortkomingen van het systeem van dichtbij gezien. Hij heeft daarom besloten een betere digitale valuta te creëeren.

Garzik noemt de munt Metronome en zegt dat het de eerste cryptovaluta is welke kan wisselen tussen verschillende blockchains. Bijvoorbeeld, munten welke gebruikt worden voor toepassingen op de ethereum blockchain kunnen zich verplaatsen naar de ethereum classic blockchain, waarna ze kunnen overstappen naar Qtum of Rootstock welke een connectie hebben met de bitcoin blockchain.

Deze mobiliteit betekent dat als er een blockchain komt te vervallen als resultaat van geschillen binnenshuis of niet meer wordt benut metronome houders hun bezittingen kunnen verhuizen. Dat moet deze nieuwe munt helpen zijn waarde vast te houden en een lange levensduur garanderen. De munt wordt vandaag onthult tijdens de Money 20/20 conferentie in Las Vegas.

“Institutionele beleggers moeten erg enthousiast zijn om zoiets als dit te zien”, zei Matthew Roszak mede-oprichter van Bloq en voorzitter van de kamer van digitale koophandel.

Veel cryptovaluta zijn onderhevig aan interne discussies over de toekomst van het project. Bitcoin stevent af op zijn tweede hard fork dit jaar, wat de ontwikkeling heeft vertraagd. Bitcoin en ethereum zijn beide meerdere malen gesplit in verscheidene versies.

Nieuwe blockchains worden veelvuldig gelanceerd, waardoor er onzekerheid ontstaat onder beleggers en aanleiding biedt tot volatiliteit in de markten. Hoewel de bitcoin koers dit jaar met een zesvoud steeg, is de variant bitcoin cash gedaald met 23% sinds juli.

Metronome probeert deze uitdagingen uit de weg te gaan, maar zal andere uitdagingen moeten aangaan. Het begint met nul gebruikers, vergeleken met de 25 miljoen actieve gebruikers van bitcoin. Er zijn meer dan 1,100 munten in omloop welke allemaal concurreren voor nieuwe gebruikers. Metronome wordt als eerste geïntroduceerd op ethereum, waarna het binnen enkele maanden ethereum classic en andere blockchains verwacht te ondersteunen. De munt wordt geproduceerd en gesteund door autonoom gedistribueerde software welke door niemand wordt aangestuurd en niet kan worden veranderd. De software veilt metronome vanaf december en gebruikt de opbrengst om de prijs op te drijven. De rest van het project is open source, zodat iedereen de mogelijkheid heeft applicaties te bouwen met metronome in gedachte.

Bloq zal ontwikkelaarshulpmiddelen beschikbaar stellen voor zakelijke gebruikers. Het bedrijf en anderen die hielpen bij de creatie en promotie van de cryptovaluta behouden twee miljoen metronome munten uit de eerste veiling van tien miljoen in december. Na de veilig worden er elke dag 2880 nieuwe munten in omloop gebracht.

Metronome omzeilt een belangrijk probleem voor veel cryptovaluta gebruikers die van de ene blockchain willen overstappen naar de andere. Nu moeten zij de oude munt verkopen en de nieuwe munt kopen om van blockchain te wisselen, waardoor geld verloren gaat met het wisselen. Met metronome is dit niet langer nodig. Gebruikers krijgen een digitale bevestiging wanneer zij hun munten van een bepaalde blockchain verwijderen, met deze bevestiging kunnen ze daarna de munt aanmelden op een andere blockchain.

De nieuwe cryptovaluta maakt het makkelijker voor mensen om zich aan te melden voor terugkerende abonnement betalingen en kan meerdere betalingen in één keer verzenden. Of gebruikers van andere cryptovaluta de waarde van deze nieuwe munt zien moeten we afwachten.

By | 2017-10-24T07:30:19+00:00 oktober 24th, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe cryptovaluta Metronome werkt op meerdere blockchains