• Bitcoin hard fork

Bitcoin vooruitzicht komende SegWit2x hard fork

Over ongeveer een maand wordt SegWit2x geactiveerd, een controversiële hard fork om de blocksize te vergroten en de netwerkstabiliteit te verbeteren. Sinds de New York Agreement (NYA) van afgelopen mei hebben een aantal ondertekenaars hun steun voor SegWit2x ingetrokken, verschillende redenen worden genoemd zoals het gebrek aan opt-out relay bescherming, een gebrek aan overeenstemming uit de gemeenschap en  het ontbreken van ondersteuning van Bitcoin Core ontwikkelaars.

SegWit2x voorstanders wijzen echter op het feit dat grofweg 95% van de miners signaleren dat zij voor de hard fork zijn, en beweren dat de gevestigde blockchain niet kan overleven zonder de steun van miners. Recentelijk liet F2Pool weten dat zij als eerste mining pool officieel de SegWit2x hard fork niet ondersteunen.

Sommige analisten denken dat de recente bitcoin prijsstijging te maken heeft met scepticisme onder handelaren dat de SegWit2x veel steun krijgt.

Mike Belshe positief over SegWit2x

BitGo CEO, Mike Belshe, en SegWit2x projectleider zegt dat ondanks de strijd binnen de gemeenschap over het block grootte probleem, alles er goed uit ziet voor de SegWit2x hard fork.

In een recent bericht zei Mike het volgende:

“SegWit2x is een kleine chirurgische ingreep om één probleem op te lossen: schaalbaarheid. Terwijl de discussie verhit doorgaat over het proces en de politiek, zijn de feiten simpel. We kunnen de gemeenschap bijeen houden en we kunnen de blocksize vergroten.”

Of het gaat lukken de gemeenschap bijeen de houden is nog de vraag, een groot deel geeft nadrukkelijk aan dat zij na de hard fork op de bestaande blockchain blijven.

BitMEX verduidelijkt positie hard fork

In het belang van de bescherming van klantenbelangen schreef BitMEX, een uitwisseldienst, eerder deze week dat de dienst de volgende maatregelen van een hard fork vereist:

  • Sterke tweerichtingstransactie replay bescherming welke standaard is ingesteld, zodat transacties op elke blockchain geldig blijven op beide blockchains.
  • Een complete breuk zodat de nieuwe blockchain niet verwijderd wordt door de originele blockchain.
  • Aanpassing van de block header zodat alle wallets moeten upgraden en de nieuwe hard form blockchain volgen.
  • Een nieuw adresformaat dat voorkomt dat gebruikers per ongeluk munten naar de verkeerde blockchain sturen.
  • Nieuwe P2P magic netwerk bytes welke beide munten voorzien van een betrouwbaar node netwerk.

De uitwisseldienst is niet in een positie SegWit2x te ondersteunen, omdat het SegWit2x voorstel geeft geen standaard tweerichtingstransactie replay bescherming. Voorstanders van de hard fork hopen dat de nieuwe munt gelijk blijft aan bitcoin, maar er is geen garantie dat dit gebeurd. Handelaren en investeerders zullen bepalen welke munt de hoogste waarde krijgt.

By | 2017-10-22T09:31:55+00:00 oktober 22nd, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Bitcoin vooruitzicht komende SegWit2x hard fork