• Enterprise Ethereum Alliance

Grootste Russische bank voegt zich bij Enterprise Ethereum Alliance

De Enterprise Ethereum Alliance verwelkomde gisteren de eerste Russische bank. Nadat het meer dan honderd bedrijven inschreef om zijn om enterprise distributed ledger technologie te bouwen welke verenigbar is met de Ethereum blockchain, voegde de alliantie Sberbank toe aan zijn groeiende lijst.

In een recent interview liet Sberbank weten dat het toetreden tot de alliantie zien als een nieuwe manier om te kapitaliseren op internationale markten. Evgeniy Kravchenko, hoofd van handelsfinanciering en correspondent bankieren bij Sberbank, zei:

“De volgende stap voor ons blockchain team zijn activiteiten met buitenlandse financiële instituten en andere banken, met hen een aantal internationale transacties uit te voeren, om uit te vinden hoe we de transparantie kunnen verhogen en het vertrouwen tussen banken en zakelijke klanten kunnen verbeteren.”

Sberbank rapporteerde dat het al minstens twee keer een blockchain proof-of-concept heeft afgerond, één voor een “smart” kredietbrief en de andere een garantieverklaring. Dat in samenwerking met wetgevers, het ministerie van economie, andere banken en de Russische internationale kamer van koophandel.

Kravchenko zei echter dat de toetreding tot EEA onderdeel is van een poging verder te komen dan de use cases welke reeds getest zijn. Sberbank wil samenwerken met andere banken aan projecten in andere zakelijke gebieden en alles wat mogelijk is uitproberen.

Enterprise Ethereum Alliance voegt 48 nieuwe leden toe

Sberbank was niet het enige nieuwe lid dat zich recentelijk bij de alliantie voegde, waaronder HP Enterprise. De lijst van nieuwe leden is erg gevarieerd en loopt uiteen van startende bedrijven in blockchain technologie tot financiële en academische instellingen. Onder de nieuwe leden vinden we ook de universiteit van New South Wales, welke deze week onthulde dat het initiatief neemt onderzoek te doen naar een nieuw consumenten loyaliteitsprogramma waarbij het de cryptovaluta ether biedt als beloning voor aankopen. Meer dan 200 bedrijven zijn reeds lid van dit initiatief.

Dat HP Enterprise lid werd van de EEA is geen verrassing, gezien de recente beweging rond de blockchain technologie. HPE werkte samen met het R3 consortium om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor zijn klanten, eind augustus testte het bedrijf dit al met enkele klanten.

De Enterprise Ethereum Alliance werd aangekondigd in januari dit jaar en werd daadwerkelijk opgezet eind februari. Grote bedrijven als JPMorgan Chase, British Petroleum, Microsoft en een aantal startende blockchain bedrijven voegden zich achter de alliantie. Sindsdien heeft het nieuwe leden aangetrokken als het Japanse KDDI en de overheid van de Indiase staat Andhra Pradesh.

By | 2017-10-19T05:38:36+00:00 oktober 19th, 2017|Cryptovaluta|Reacties uitgeschakeld voor Grootste Russische bank voegt zich bij Enterprise Ethereum Alliance