Bitcoin keldert 9% vanwege angst voor meer toezicht van wetgevers VS

Bitcoin kelderde gisteren na indicaties van grotere controle van wetgevers in de Verenigde Staten. De digitale valuta daalde met bijna $500, of ongeveer 8,7% tot een laagste punt van $5,109.70, voordat het zijn verloren grond weer goed maakte. Het laagste punt markeerde het laagste niveau van de valuta sinds vorige week donderdag.

In de middag herstelde Bitcoin tot een niveau dat ongeveer 3% lager was dan voor de dip op $5,410, wat nog altijd een vijfvoud is van waar de koers begin dit jaar stond.

De Commodity Futures Trading Commission in de VS publiceerde op dinsdag een rapport genaamd “A CFTC Primer on Virtual Currencies.” In het rapport werd gesteld dat als koopwaar, virtuele munten als Bitcoin onder het toezicht vallen van de commissie wanneer ze worden gebruikt in derivaten contracten of als er sprake is van fraude of manipulatie rondom cryptovaluta handel tussen staten.

3 maanden koers bitcoin (19 oktober)

3 maanden koers bitcoin (19 oktober)

De Chicago Board Options Exchange zei dat het plannen heeft zijn eigen Bitcoin derivatenhandelsproducten te lanceren begin volgend jaar. Andere digitale valuta vielen ook op woensdag, Ethereum zakte kort met meer dan zeven procent en herstelde tot een daling van vier procent.

Bitcoin bereikte een record afgelopen vrijdag van $5,856, waarmee het met meer dan 600% steeg dit jaar. De winsten werden bereikt op nieuws van een mogelijke split in Bitcoin in twee munten in november. Investeerders zetten in op de originele munt als winnaar na de split, net als bitcoin won in de recente split van augustus.

De cryptovaluta toont veerkracht ten opzichte van heviger toezicht van overheden. In september daalde bitcoin $2000 nadat de Chinese overheid bekend maakte de handel in bitcoin geforceerd te stoppen middels het sluiten van uitwisseldiensten. Bitcoin wist sindsdien zijn verlies goed te maken en verder te groeien.

By | 2017-10-19T06:30:59+00:00 oktober 19th, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Bitcoin keldert 9% vanwege angst voor meer toezicht van wetgevers VS