• Bank of America

Echte waarde Bitcoin onmogelijk vast te stellen

Een mogelijke zet van wereldwijde brokers om producten aan te bieden rond cryptovaluta kan grote invloed hebben op de bredere markt, aldus analisten bij Bank of America Merrill Lynch.

Op 16 oktober in een onderzoeknotitie genaamd “Cryptovaluta introductie – waar zijn ze goed voor?”, tackelde de analisten Bitcoin evenals andere digitale valuta als Ethereum en Ripple. De notitie gaat ondermeer over de basis van de markt en duikt dieper in het groeiende universum van open blockchain netwerken welke actief zijn.

In het rapport wordt in het bijzonder gekeken naar de mogelijke factoren die de toekomstige cryptovaluta markt kunnen vormen, inclusief financiële producten op basis van deze technologie. Op dit moment suggereren de analisten dat een zet van makelaren om financiële producten aan te bieden aan zijn klanten impact kunnen hebben op de algehele liquiditeit van de markt en de marktkapitalisatie van de relevante cryptovaluta.

“Het universum van digitale valuta is dynamisch, innovatief en volatiel; hoewel de echter waarde voor cryptovaluta onmogelijk te bepalen is, geloven wij dat een zet van wereldwijde brokers impact kan maken op de liquiditeit en marktkapitalisatie van deze munten door financiële producten aan te bieden.”

Gedurende het afgelopen jaar zijn er veel vooraanstaande bedrijven geweest welke verzocht hebben in combinatie met cryptovaluta beleggingsproducten aan te bieden. Bedrijven als Chicago Board Options Exchange (CBOE) hebben plannen omschreven om deel te nemen in wat nu nog een beginnend ecosysteem is. Tot dusverre hebben toezichthouders in de VS kalm gereageerd op dergelijk nieuws.

Volgens analisten bij Bank of America blijft het onzeker hoe de markt zich zal ontwikkelen in de komende maanden. Op dit moment is een dergelijke impact niet aan de orde en niet te voorspellen om een aanbeveling te vormen.

By | 2017-10-17T07:01:34+00:00 oktober 17th, 2017|Bitcoin|Reacties uitgeschakeld voor Echte waarde Bitcoin onmogelijk vast te stellen