• Ripple verslaat R3

Delaware rechter wijst rechtszaak van R3 consortium tegen Ripple af

Een schijnbare overwinning voor het op blockchain gebaseerde betalingsnetwerk Ripple! Een Delaware rechter heeft de rechtszaak die het R3 consortium tegen Ripple startte afgewezen, aldus het Twitter nieuws van Ripple zijn CEO. R3 stapte begin september naar de rechter omdat het van mening is dat Ripple een koopovereenkomst schond.

Volgens de rechtszaak zou R3 recht hebben op de mogelijkheid 5 miljard XRP munten te kopen tegen een prijs van $0.0085 per stuk. In de overeenkomst werd aangegeven dat R3 de aankoop geheel of gedeeltelijk voor eind 2019 kon afronden. Ripple CEO Garlinghouse probeerde de overeenkomst te annuleren via een email, waarop de rechtszaak volgde.

Hoewel dit goed nieuws lijkt voor Ripple, moet het de rechtszaken in Californië en New York aanvechten. Ripple klaagde in verweer R3 aan en beweert dat R3 op een aantal contractuele beloftes afwijkt. Daarnaast zou R3 handelen uit opportunisme, nadat de cryptovaluta van Ripple meer dan 30 keer steeg.

De prijs van Ripple steeg enorm in de afgelopen maanden. Op het moment dat R3 de rechtszaak aanspande zou de deal een waarde hebben van $1 miljard. Goed nieuws voor Ripple als de overige rechters een gelijk vonnis uitspreken als de rechter in Delaware. Of dat ook gebeurd valt nog te bezien, na verder onderzoek bleek dat de Delaware rechters slechts een verbale uitspraak deed over de jurisdictie van de rechtbank.

By | 2017-10-16T04:11:58+00:00 oktober 15th, 2017|Cryptovaluta, Ripple|Reacties uitgeschakeld voor Delaware rechter wijst rechtszaak van R3 consortium tegen Ripple af